Receptek
Tonhalkrém
100g tonhal sós lében
60g koktél paradicsom
60g kaliforniai paprika
1 tojás
3-4 ek( 50g) zsírszegény túró
Bazsalikom
A hozzávalókat értelemszerűen összedaraboljuk, összekeverjük, fűszerezzük
Diós tofu fasírt: 4adag
· 30dkg tofu
· 10 dkg darált dió
· 20 dkg krumpli
· 4 ger. fokhagyma
· 1 tk pirospaprika
· só, olaj
A tofut, leöblítjük egy nagyobb keverő tálban összezúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát és a sót. 2-3 szem krumplit megfőzünk és lereszeljük kb. egy bögrényi mennyiséget kapjunk. Mindezt hozzáadjuk a tofuhoz, hagyjuk állni 15 percig. Serpenyőben a kilapított pogcsákat kisütjük. Közepes lángon mindkét oldalát barnára pirítjuk.
Zabpalacsinta:
2 tojásfehérje, 30g zabliszt, 1 tk olivaolaj, ásványvíz vagy szódavíz, 1 dl mandulatej